Πλένουμε υφάσματα και ρούχα

Πλένουμε υφάσματα και ρούχα

Πλένοντας τα ρούχα μας

Πλένοντας τα ρούχα μας

Τα υφάσματα και πως τα πλένουμε.

Χιλιάδες σελίδες έχουν γραφεί για το πλύσιμο των ρούχων και άλλες τόσες θα γραφούν από εδώ και στο εξής. και δεν μιλάμε μόνο για τα μονόχρωμαβαμβακερά ή και λινά τα οποία πριν τα ράψουμε καλό είναι να τα πλύνουμε για να “πάρουν τα μπασίματα” όπως έλεγαν παλιά οι νοικοκυρές, αλλά και για τα περισσότερο ευαίσθητα όπως τα ολομέταξα εμπριμέ σας.

Πλένουμε υφάσματα και ρούχα. Οι κατασκευαστές των υφασμάτων, μη γνωρίζοντας το πως αντιλαμβάνεται η κάθε νοικοκυρά το ελαφρύ σε χαμηλή θερμοκρασία πλύσιμο, ή το ελαφρύ σιδέρωμα, ή τις όποιες άλλες οδηγίες, γράφουν “ελαφρά τη καρδία” ένα “στεγνό καθάρισμα” και έχουν τα νώτα τους καλυμμένα.

Εμείς, μια που δεν αγοράζουμε έτοιμα ρούχα αλλά τα ράβουμε, κάνουμε μια δοκιμή.
Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από το ευαίσθητο ύφασμα που ράβουμε και το πλένουμε το όπως ακριβώς θα πλέναμε το ρούχο μας

Θα εκπλαγούμε με το πόσο εύκολα πλένουμε ένα εμπριμέ μεταξωτό ή ένα άλλο ευαίσθητο ρούχο, χωρίς να χρειαστεί να το στείλουμε στο ακριβό καθαριστήριο.


Αυτό που πρέπει όμως να έχουμε στον νου σας είναι ότι αυτή την δοκιμή πρέπει να την κάνουμε πάντοτε, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που ένα ύφασμα είναι απολύτως σταθερό και ανεξίτηλο και ένα άλλο ίδιας η παραπλήσιας ποιότητας να ξεβάφει.

Πλένουμε υφάσματα και ρούχα.