Πως πλένουμε τα ρούχα που έχουμε ράψει

Πλένοντας τα ρούχα μας

Τα υφάσματα και πως τα πλένουμε. Χιλιάδες σελίδες έχουν γραφεί για το πλύσιμο των ρούχων και άλλες τόσες θα γραφούν από εδώ και στο εξής. Και δεν μιλάμε μόνο για τα μονόχρωμα βαμβακερά ή και λινά τα οποία πριν τα ράψουμε καλό είναι να τα πλύνουμε για να “πάρουν τα μπασίματα” όπως έλεγαν παλιά οι νοικοκυρές, αλλά και για τα περισσότερο ευαίσθητα όπως τα ολομέταξα εμπριμέ σας.

Πλένουμε υφάσματα και ρούχα. Οι κατασκευαστές των υφασμάτων, μη γνωρίζοντας το πως αντιλαμβάνεται η κάθε νοικοκυρά το ελαφρύ σε χαμηλή θερμοκρασία πλύσιμο, ή το ελαφρύ σιδέρωμα, ή τις όποιες άλλες οδηγίες, γράφουν “ελαφρά τη καρδία” ένα “στεγνό καθάρισμα” και έχουν τα νώτα τους καλυμμένα.

Εμείς, μια που δεν αγοράζουμε έτοιμα ρούχα αλλά τα ράβουμε, κάνουμε μια δοκιμή.
Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από το ευαίσθητο ύφασμα που ράβουμε και το πλένουμε το όπως ακριβώς θα πλέναμε το ρούχο μας

Θα εκπλαγούμε με το πόσο εύκολα πλένουμε ένα εμπριμέ μεταξωτό ή ένα άλλο ευαίσθητο ρούχο, χωρίς να χρειαστεί να το στείλουμε στο ακριβό καθαριστήριο.
Αυτό που πρέπει όμως να έχουμε στον νου σας είναι ότι αυτή την δοκιμή πρέπει να την κάνουμε πάντοτε, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που ένα ύφασμα είναι απολύτως σταθερό και ανεξίτηλο και ένα άλλο ίδιας η παραπλήσιας ποιότητας να ξεβάφει.

Πλένουμε υφάσματα και ρούχα.

Υφάσματα Ιχτιάρογλου η ιστορία μας

Πριν από 60 χρόνια, το 1962 ο Ιάκωβος Ιχτιάρογλου ίδρυσε την εταιρεία μας στην Θεσσαλονίκη στην οδό Συγγρού 11. Σε αυτήν την πρώτη εγκατάσταση μας το αντικείμενο εργασιών μας ήταν η χονδρική πώληση υφασμάτων.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1996 μεταφερθήκαμε στο ιδιόκτητο πλέον κατάστημα μας στη Ερμού 13, όπου σε ένα φωτεινό και ευχάριστο περιβάλλον διαθέτουμε τα υφάσματα μας και λιανικώς και χονδρικώς.

Εισάγουμε τα υφάσματα μας από όλον τον κόσμο, από την μακρινή μας Ιαπωνία στην εξωτική άπω ανατολή, έως και την διπλανή μας Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία με γνώμονα πάντοτε την ποιότητα και το design.

Διαθέτουμε την μεγαλύτερη συλλογή υφασμάτων για νυφικά, από δαντέλες κεντημένες και απλές έως και όλα τα μονόχρωμα που χρειαζόμαστε για το νυφικό μας. Και όλα αυτά στις καλύτερες όπως πάντα τιμές της αγοράς