Σατέν Ντουσέζ, ένα πολύτιμο ύφασμα

Duchess satin το ύφασμα της Δούκισσας

Σατέν ντουσέζ. Duchess Satin Fabric Είναι ένα πανέμορφο,  μεσαίου βάρους  χαμηλής στιλπνότητας ύφασμα. Είναι εύκολο στην ραφή και με αρκετή σκληρότητα, τόση όση χρειάζεται για να διατηρήση το σχήμα που δίνεται κατά την ραφή. το συνδυάζουμε με τα περισσότερα πολύτιμα κεντημένα υφάσματα μας.

Σατέν Ντουσέζ.

Πολύτιμο και δυσεύρετο ύφασμα στο παρελθόν, κατασκευασμένο κατά κανόνα από μετάξι. Επομένως ήταν ύφασμα που μπορούσε να αγοράσει μόνο η υψηλή κοινωνία της εποχής και έτσι ονομάστηκε Σαντέν Ντουσέζ από το Duchesse satin ύφασμα δηλαδή που μπορούσαν να φορέσουν μόνον οι δούκισσες. Σήμερα σε αντίθεση με το παρελθόν, που το είχαμε μόνο σε μετάξι, το κατασκευάζουμε και από πολλά άλλα υλικά, όπως ο πολυεστέρας, καθώς και σε συνθέσεις του μεταξιού. Επομένως πλέον είναι αρκετά προσιτό. Ένα αντίστοιχο ύφασμα που χρησιμοποιείται σε ιδίου τύπου ρούχα είναι και το Μικάδο που σε μία πολύ μεγάλη ποικιλία σαν μονόχρωμο θα βρείτε εδώ και σαν εμπριμέ με ψηφιακή εκτύπωση εδώ. Επομένως έχουμε και μία εναλλακτική ποιότητα του υφάσματος

Βιβλιογραφικές αναφορές Wiki

Το σατέν Duchesse εκτιμάται για τον πλούτο και το μεγάλο βάρος του. Χρησιμοποιείται κυρίως για νυφικά .  Το φόρεμα που φορούσε η Σάρα Φέργκιουσον για τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Άντριου, Δούκα της Υόρκης στις 23 Ιουλίου 1986 στο Αβαείο του Γουέστμινστερ , ήταν φτιαγμένο από ιβουάρ σατέν δούκισσας και είχε βαριές χάντρες. Το φόρεμα που φορούσε η βασίλισσα Silvia της Σουηδίας για τον γάμο της με τον Carl XVI Gustaf το 1976 ήταν επίσης φτιαγμένο από σατέν δούκισσα.