Παλτό Αλπακά-

Αλπακάς ένα πολύτιμο ύφασμα

Αλπακάς ένα πολύτιμο ύφασμα. Με φανταστική απαλή υφή, κατάλληλο για παλτό και ζακέτα. Επιπλέον έχει 40% μαλλί Alpaca, ένα πολύτιμο δυσεύρετο υλικό, από την Αιγοκάμηλο ( alpaca ) που ζει στην νότιο Αμερική ελαφρύ και πολύ ζεστό. Στο κατάστημα μας υπάρχει αυτή η ποιότητα σε οκτώ υπέροχα χρώματα.

Αλπακάς ένα πολύτιμο ύφασμα

Η ίνα  Alpaca  είναι η φυσική ίνα που το συλλέγουμε από την Αιγοκάμηλο .Επιπλέον είναι μαλακή, ανθεκτική και πολυτελής. Παρόμοια με το μαλλί των προβάτων, είναι θερμότερη, και δεν έχει λανολίνη , γεγονός που την καθιστά υποαλlεργική . Επίσης η ίνα Alpaca είναι φυσικά υδατοαπωθητική και δύσκολο να αναφλεγεί. Ο σχεδιαστής Armani χρησιμοποίησε το Suri alpaca για να σχεδιάσει κοστούμια για άνδρες και γυναίκες. Η ίνα Alpaca  υπάρχει σε διάφορα προϊόντα, από πολύ απλά και φθηνά ενδύματα που τα κατασκευάζουν οι αυτόχθονες κοινότητες μέχρι εξειδικευμένα, βιομηχανικά ακριβά προϊόντα όπως κοστούμια.

Οι αυτόχθονες του Περού χρησιμοποίησαν αυτή την ίνα για την κατασκευή πολλών στυλ υφασμάτων για χιλιάδες χρόνια πριν την εισαγωγή της στην Ευρώπη ως εμπορικό προϊόν. Η ίνα αλπακά και τα ρούχα που κατασκευάστηκαν απο αυτήν, ήταν ένα κρίσιμο συστατικό της αρχαίας ζωής στις Άνδεις, επειδή παρέσχε όχι μόνο ζεστά ρούχα αλλά και κρέας.

Περισσότερα για Alpaka δείτε και εδώ  

Μονόχρωμα Υφάσματα, Υφάσματα για παλτό, Υφάσματα μονόχρωμα χειμερινά, Χειμερινά μονόχρωμα, Χειμερινή Συλλογή

Μονόχρωμα Υφάσματα, Υφάσματα για παλτό, Υφάσματα μονόχρωμα χειμερινά, Χειμερινά μονόχρωμα, Χειμερινή Συλλογή

Χειμερινή Συλλογή