Δαντέλες κορδονέ για νυφικά

Μπορντούρα δαντέλας σε εκρού χρώμα

Στην μεγαλύτερη ποικιλία της αγοράς.

Δαντέλες κορδονέ για νυφικά σε τιμή έκπληξη


 Σχέδιο 11579

Δαντέλες κορδονέ για νυφικά. Μία δαντέλα με ασύμμετρη μπορντούρα, πολύ εντυπωσιακή στο κάτω μέρος και πιο ανάλαφρη επάνω.


Σχέδιο 99274

Είναι μία εντυπωσιακή δαντέλα για νυφικό, που επίσης μπορούμε να την κόψουμε και να την χρησιμοποιήσουμε μοτίφ μοτίφ


Σχέδιο 99104

Είναι πολύ πρωτότυπη αλλα και μοναδική.  Την ράβουμε εύκολα και μπορούμε να την απλικάρουμε


Δαντέλες κορδονέ για νυφικά. Σχέδιο 2533

Κλασική μεν λιτή και απέριττη δε αυτή η δαντέλα είναι κατάλληλη είτε για ολόκληρο νυφικό ή για μπούστο με ή χωρίς μανίκι.


Σχέδιο 2506

Κλασική αλλά και απλή δαντέλα με εντυπωσιακή μπορντούρα σε εκρού χρώμα κεντημένη πάνω σε τούλι.


Νυφικές δαντέλες, κεντημένες πάνω σε τούλι

Λίγη ιστορία για τις δαντέλες

Αρχικά τις κατασκευάσαμε στο χέρι με διάφορες τεχνικές όπως το βελονάκι κλπ. Αργότερα με την βιομηχανική επανάσταση αρχίσαμε να τις κατασκευάζουμε μαζικά σε Γαλλία Αγγλία και Βέλγιο και έπαιξαν σοβαρό λόγο στις οικονομίες αυτών των χορών. Σήμερα υπάρχουν κάποια εργοστάσια κατασκευής δαντελών στην Ευρώπη, αλλά ο μεγαλύτερος όγκος των υφασμάτων αυτών προέρχεται από την άπω ανατολή.

Δαντέλες επίσης συνηθίζουμε να ονομάζουμε και τα κεντήματα πάνω σε τούλι. Αυτά είναι απλά, κλωστή κεντημένη στο τούλι που σχηματίζει σχέδιο δαντέλας, ή λίγο πιο περίπλοκα με ένα κορδόνι περιμετρικά του σχεδίου δίνοντας μία ανάγλυφη όψη. Αυτές τις ονομάζουμε κορδονέ δαντέλες. Προχωρώντας λίγο σε πολυπλοκότητα και φυσικά σε εμφάνιση, αρχίσαμε να προσθέτουμε παγιέττα πάνω στο κέντημα ή και πέρλα κεντημένη στο χέρι, ακόμα προσθέσαμε αναγλυφικότητα με τρισδιάστατα λουλούδια από οργάντζα που σε συνδυασμό με την πέρλα και την χάντρα δημιουργήσαμε απίθανα και υπέροχα κομψοτεχνήματα.