Υφάσματα μονόχρωμα. Υφάσματα πού θα τα συναντήσουμε σε πολλές ποιότητες και συνθέσεις. Από τα πιο απλά συνθετικά έως τα πιο πολύτιμα ολομέταξα.

Κρεπ σατέν crepe satin

Ύφασμα κρεπ σατέν τριασετάτ
Κρεπ σατέν τριασετάτ

Εξαιρετικά φίνα υφάσματα

Όπως λένε και οι λέξεις πρόκειται για ένα ύφασμα που από την μία πλευρά είναι κρεπ και από την άλλη είναι σατέν. Όπως είπαμε και παραπάνω θα το βρούμε σε πολλές ποιότητες που έχουν σχέση με το βάρος, ή και την σύνθεση.

Υφάσματα κρεπ ελαστικά

Υφάσματα μονόχρωμα. Υφάσματα κρεπ

Αυτά τα υφάσματα είναι κρεπ και από τις δύο πλευρές. Συνήθως δεν είναι τελείως σκέτα αλλά έχουν κάποιο σχέδιο ( κρεπάρισμα ) από την μία ή και από τις δυο πλευρές. Υπάρχουν επίσης και διαφορές στην σύνθεση τους. Επομένως αυτές οι διαφορές καθορίζουν την τιμή και την ποιότητα

  • Κρεπ ελαστικό “DIOR
  • JUMBO” Ύφασμα κρεπ ελαστικό
  • Μονακό” κρεπ σταθερό

Συνθέσεις

Οι συνθέσεις των υφασμάτων αυτών διαφέρουν αρκετά. Μπορεί να είναι από πολυεστέρα σκέτο ή από προσμίξεις αυτού. πολυέστερ με ελαστάν ή και βισκόζι ή ασετάτ ή και μετάξι ή και σκέτο μετάξι. Η σύνθεση τους είναι αυτή που καθορίζει σε μεγάλο μέρος την τιμή τους. Επίσης ένα εξαιρετικό υλικό άρχισε να εισάγεται από την Ιαπωνία, το Τριασετάτ. Eίναι ένα υλικό που συνδυάζει την φιλικότητα στο σώμα των ζωικών υλικών ( μετάξι ) ή των φυτικών ( βισκόζι ) με την αντοχή στο τσαλάκωμα και το πλύσιμο, με τις τεχνικές συνθετικές ύλες όπως ο πολυεστέρας κλπ.  Μειονέκτημά του σε σχέση με τον πολυεστέρα η ακριβότερη τιμή του.

Προέλευση

Πιθανότατα πλέον τα υφάσματα αυτά δεν κατασκευάζονται όπως παλαιότερα στην Ευρώπη. Η δυναμική είσοδος των εργοστασίων της άπω Ανατολής στην Ευρωπαϊκή αγορά, άρχισε να κυριαρχεί και το σύνολο αυτών των υφασμάτων το εισάγουμε από αυτές τις αγορές.

Αναφορές

Exit mobile version