Ύφασμα βελούδο. Το συναντάμε σαν σταθερό και σαν ελαστικό

Βελούδο βαμβακερό

Βελούδο βαμβακερό πορφυρό

Βελούδο βαμβακερό διπλόφαρδο.

Βελούδο βαμβακερό 100% σε εξαιρετική ποιότητα. Το εισάγουμε από την Γερμανία, και υπάρχει στα βασικά χρώματα. Είναι κατάλληλο και για εκκλησιαστική χρήση.

Ύφασμα Βελούδο ελαστικό

Ύφασμα Βελούδο ελαστικό σιφόν. Χρώματα σαιζόν 2022-2023

Ύφασμα Βελούδο ελαστικό σιφόν.  Το φοράμε όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες. Με αυτό ράβουμε ελαστικά μπλουζάκια, φορέματα και εφαρμοστά παντελόνια. Σε πολλά πολλά χρώματα. Βελούδο μονόχρωμο, μαλακό ευχάριστο στην αφή. Αν και προσιτό στην τιμή έχει τέλεια εφαρμογή και εύκολη ραφή.

Βελούδο ονομάζουμε ένα περίπλοκο και δύσκολο υφαντικά ύφασμα. Το ύφασμα αυτό για πολλούς αιώνες ήταν συνώνυμο με τον πλούτο και την αρχοντιά. Πιστεύουμε ότι το βελούδοu ότι εμφανίστηκε στην Κίνα κατά την περίοδο της δυναστείας Χαν. Όμως η προέλευση του βελούδου αμφισβητείται και έχει προταθεί η ύφανση βελούδου να αναπτύχθηκε στην Περσία κατά τον 11ο και 12ο αιώνα. Το βελούδο διαδόθηκε στην Ευρώπη μέσω του εμπορίου από τους Βενετούς. Η ύφανση βελούδου στην Ευρώπη ξεκίνησε τον 14ο αιώνα στην Ιταλία και στην Ισπανία, οπότε και άρχισε η δημιουργία μοτίβων με αυτό. Η Βενετία ήταν τότε το σημαντικότερο κέντρο παραγωγής βελούδου. *πηγή wiki*

Exit mobile version