0 Στοιχεία
+30 2310 256 225 και +30 231 231 8805 ichtiaroglou.textiles@gmail.com

Πλύσιμο υφασμάτων, ρούχων

Πλύσιμο υφασμάτων, ρούχων.  Χιλιάδες σελίδες έχουν γραφεί για το πλύσιμο των ρούχων και άλλες τόσες θα γραφούν από εδώ και μπρος.

Και δεν μιλάμε μόνο για τα μονόχρωμα βαμβακερά  και τα λινά. Αυτά πριν τα ράψουμε καλό είναι να τα πλύνουμε για να “πάρουν τα μπασίματα”.  Μιλάμε επίσης και για τα περισσότερο ευαίσθητα, όπως τα ολομέταξα εμπριμέ σας.

Οι κατασκευαστές των υφασμάτων δεν γνωρίζουν το πως αντιλαμβάνεται η κάθε νοικοκυρά το ελαφρύ σε χαμηλή θερμοκρασία πλύσιμο, ή το ελαφρύ σιδέρωμα.  Ετσι γράφουν  “στεγνό καθάρισμα” και έχουν τα νώτα τους καλυμμένα.

Εσείς, μια που δεν αγοράζετε έτοιμα ρούχα αλλά τα ράβετε, σας προτείνουμε την δοκιμή.
Πάρτε ένα μικρό κομμάτι από το ευαίσθητο ύφασμα που ράβετε και πλύνετε το όπως θα πλένατε το ρούχο σας.


Θα εκπλαγείτε το πόσο εύκολα πλένεται ένα εμπριμέ μεταξωτό ή ένα άλλο ευαίσθητο ρούχο, χωρίς να χρειαστεί να πάει στο ακριβό καθαριστήριο.   
Αυτό που πρέπει όμως να έχετε στον νου σας είναι ότι αυτή η δοκιμή πρέπει να γίνεται πάντοτε.   Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα ύφασμα είναι απολύτως σταθερό και ανεξίτηλο και ένα άλλο ίδιας η παραπλήσιας ποιότητας να ξεβάφει.


Σε γενικές γραμμές τα υφάσματα από συνθετικά υλικά πού η επεξεργασία κατά την κατασκευή τους γίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες που πολλές φορές πλησιάζουν και τούς 200 βαθμούς δεν έχουν πρόβλημα με το πλύσιμο.

Αντίθετα ποτέ μα ποτέ δεν πλένουμε τα χειροποίητα μεταξωτά (Ινδικά) καθώς και τα μπατίκ.

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο