Κεντημένο τούλι GR-257
Κεντημένο τούλι GR-257. Κέντημα μηχανής σε σχέδιο που σχηματίζει διπλή μπορντούρα σε 3 χρώματα. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με πολλά χρώματα σατέν ή κρεπ σατέν και να αλλάζει τις αποχρώσεις σύμφωνα με το σατέν.
Σε χρώμα λιλά




Επίσης σε χρώμα λιλά αλλά με βάση ύφασμα στο χρώμα της πούδρας
Η μαγεία της δαντέλας σε τούλι. Αλλάζουμε την βάση και έχουμε ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το.



Τούλι με παγιέττα
Σχέδιο GR-257. Για ονειρεμένο εντυπωσιακό ντύσιμο. Στην φωτογραφία μας ένα μακρύ, απλό, αέρινο σχέδιο με το ύφασμα μας στο χρώμα της μέντας σε υλοποίηση επώνυμου σχεδιαστή.
Φωτογράφηση και ρύθμιση χρωμάτων
Αν και φωτογραφίζοντας τα υφάσματά μας, έχουμε φροντίσει να ρυθμίσουμε τα χρώματα όσον το δυνατόν πιο κοντά στα πραγματικά. Αν και καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, ωστόσο μπορεί να έχουμε κάποιες μικροδιαφορές. Αυτές τις μικροδιαφορές τις οφείλουμε στις διαφορετικές ρυθμίσεις της οθόνης του υπολογιστού μας, ή του τηλεφώνου μας.
Λίγη ιστορία για τις δαντέλες
Αρχικά τις κατασκευάσαμε στο χέρι με διάφορες τεχνικές όπως το βελονάκι κλπ. Αργότερα με την βιομηχανική επανάσταση αρχίσαμε να τις κατασκευάζουμε μαζικά σε χώρες όπως η Γαλλία η Αγγλία και Βέλγιο, και φυσικά έπαιξαν μεγάλο λόγο στις οικονομίες αυτών των χορών. Σήμερα αν και υπάρχουν κάποια εργοστάσια κατασκευής δαντελών στην Ευρώπη, εν τούτοις ο μεγαλύτερος όγκος των υφασμάτων αυτών προέρχεται από την άπω ανατολή.
Δαντέλες επίσης συνηθίζουμε να ονομάζουμε και τα κεντήματα πάνω σε τούλι. Αυτά μπορεί να είναι απλά σχέδια, όπως μοτίφ κεντημένα έτσι ώστε να θυμίζουν δαντέλα. Προσθέτοντας πολυπλοκότητα κεντάμε ένα κορδόνι περιμετρικά του σχεδίου και δίνουμε μία ανάγλυφη όψη. Αυτές τις δαντέλες τις ονομάζουμε κορδονέ. Ωστόσο προχωρώντας λίγο περισσότερο αρχίσαμε να προσθέτουμε παγιέττα πάνω στην δαντέλα ή ακόμη και πέρλα, κεντημένη στο χέρι. Ακόμη προσθέσαμε αναγλυφικότητα με τρισδιάστατα λουλούδια από οργάντζα. Επομένως σε συνδυασμό με την πέρλα και την χάντρα δημιουργήσαμε απίθανα και υπέροχα κομψοτεχνήματα.
- Τούλι κεντημένο. Συνδυάζεται με τα υφάσματα
- Κρεπ σατέν τριασετάτ το κρεπ Capri καθώς και το Τορίνο “neon”