Δαντέλα κεντημένη 19016 Nude

Δαντέλα κεντημένη 19016 Nude

Σατέν συνδιασμένο με κεντημένη δαντέλα

Δαντέλα συνδυασμένη

Δαντέλα κεντημένη 19016 Nude. Μία όμορφη δαντέλα κεντημένη στο χέρι ανάγλυφη με όμορφη μπορντούρα

Δαντέλα κεντημένη 19016 Nude

Σαν δαντέλα την φοράμε για φόρεμα ή και μπλούζα. Επίσης την ράβουμε και σαν αφοδράριστη ζακέτα πάνω από μονόχρωμο φόρεμα. Υφάσματα που μπορούμε να την συνδυάσουμε είναι το κρεπ σατέν, το σατέν ντουσέζ το μικάδο και πολλά άλλα.

Λίγη ιστορία για τις δαντέλες

Αρχικά τις κατασκευάσαμε στο χέρι με διάφορες τεχνικές όπως το βελονάκι κλπ. Αργότερα με την βιομηχανική επανάσταση αρχίσαμε να τις κατασκευάζουμε μαζικά σε χώρες όπως η Γαλλία η Αγγλία και Βέλγιο, και φυσικά έπαιξαν μεγάλο λόγο στις οικονομίες αυτών των χορών. Σήμερα αν και υπάρχουν κάποια εργοστάσια κατασκευής δαντελών στην Ευρώπη, εν τούτοις ο μεγαλύτερος όγκος των υφασμάτων αυτών προέρχεται από την άπω ανατολή.

Δαντέλες επίσης συνηθίζουμε να ονομάζουμε και τα κεντήματα πάνω σε τούλι. Αυτά μπορεί να είναι απλά σχέδια, όπως μοτίφ κεντημένα έτσι ώστε να θυμίζουν δαντέλα. Προσθέτοντας πολυπλοκότητα κεντάμε ένα κορδόνι περιμετρικά του σχεδίου και δίνουμε μία ανάγλυφη όψη. Αυτές τις δαντέλες τις ονομάζουμε κορδονέ. Ωστόσο προχωρώντας λίγο περισσότερο αρχίσαμε να προσθέτουμε παγιέττα πάνω στην δαντέλα ή ακόμη και πέρλα, κεντημένη στο χέρι. Ακόμη προσθέσαμε αναγλυφικότητα με τρισδιάστατα λουλούδια από οργάντζα. Επομένως σε συνδυασμό με την πέρλα και την χάντρα δημιουργήσαμε απίθανα και υπέροχα κομψοτεχνήματα.