ΔΚ-117. Υπέροχοι συνδυασμοί Υφασμάτων δίχρωμη δαντέλα

Ύφασμα δαντέλα δίχρωμη συνδυασμένη

Ύφασμα δαντέλα δίχρωμη συνδυασμένη

Ύφασμα δαντέλα δίχρωμη συνδυασμένη. Ένας υπέροχος συνδυασμός

Ύφασμα δαντέλα δίχρωμη συνδυασμένη. Σε off-white τούλι με δίχρωμο κέντημα με βάση ένα εντυπωσιακό κίτρινο χρώμα Μία υπέροχη δαντέλα σε φάρδος 130-135 εκ.

Η βάση στο κάτω μέρος είναι από την ποιότητα torino-neon. Εναλλακτικά μπορεί να συνδυαστεί και με τις άλλες ποιότητές μας όπως το τριασετάτ το monaco το amore κλπ

Συνδυασμοί με την ποιότητα torino-neon

Λίγη ιστορία για τις δαντέλες

Αρχικά τις κατασκευάσαμε στο χέρι με διάφορες τεχνικές όπως το βελονάκι κλπ. Αργότερα με την βιομηχανική επανάσταση αρχίσαμε να τις κατασκευάζουμε μαζικά σε χώρες όπως η Γαλλία η Αγγλία και Βέλγιο, και φυσικά έπαιξαν μεγάλο λόγο στις οικονομίες αυτών των χορών. Σήμερα αν και υπάρχουν κάποια εργοστάσια κατασκευής δαντελών στην Ευρώπη, εν τούτοις ο μεγαλύτερος όγκος των υφασμάτων αυτών προέρχεται από την άπω ανατολή.

Δαντέλες επίσης συνηθίζουμε να ονομάζουμε και τα κεντήματα πάνω σε τούλι. Αυτά μπορεί να είναι απλά σχέδια, όπως μοτίφ κεντημένα έτσι ώστε να θυμίζουν δαντέλα. Προσθέτοντας πολυπλοκότητα κεντάμε ένα κορδόνι περιμετρικά του σχεδίου και δίνουμε μία ανάγλυφη όψη. Αυτές τις δαντέλες τις ονομάζουμε κορδονέ. Ωστόσο προχωρώντας λίγο περισσότερο αρχίσαμε να προσθέτουμε παγιέττα πάνω στην δαντέλα ή ακόμη και πέρλα, κεντημένη στο χέρι. Ακόμη προσθέσαμε αναγλυφικότητα με τρισδιάστατα λουλούδια από οργάντζα. Επομένως σε συνδυασμό με την πέρλα και την χάντρα δημιουργήσαμε απίθανα και υπέροχα κομψοτεχνήματα.